Archief
Uitreiking vorig jaar via Dennis van Schie

Uitreiking vorig jaar via Dennis van Schie

Deel genomineerden Westlandse Sportprijzen bekend

De genomineerden voor de Westlandse Sportprijzen in de categorieën Sporttalent, Sportploeg, G-sport en Sportcoach zijn bekend. Aan het einde van deze maand op dinsdag 31 januari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het Westlands Sportgala.

Voor Sporttalent zijn genomineerd: Kyara Koppert uit 's-Gravenzande (Nederlands kampioen acrogym, C-niveau), Stef van Noordennen uit Monster (goed voor zilver bij de NK Surftour 2016. Geselecteerd voor het Nederlands team) en turnster Zara Steentjes uit Poeldijk (Goud op halve finale NK, junioren - supplement C - 2e divisie. Geplaatst voor drie toestelfinales NK, junioren - supplement C - 2e divisie, zilver op sprong, zilver op vloer en brons op brug).

Voor Sportploeg van het jaar zijn genomineerd: De meisjes A1 van Hockey Vereniging Westland (Kampioen in de TOP-klasse), voetbalteam Westlandia-zondag 1 (2e maal kampioen in de Hoofdklasse A, zondag) en het Elite/beloftenteam van Westland Wil Vooruit (Nederlands Kampioen Clubcompetitie, gehele ploeg).

Bij G-sport gaat het om: Dijkvogels G1 en G2 (Deelname Special Olympics met twee teams, G1-team goud gewonnen. Dijkvogels G2 kampioen zowel zaal- als veld, daardoor gepromoveerd naar hogere klasse. Dijkvogels G1 ook kampioen zowel in de zaal- als veldcompetitie) en menner Aad van Marwijk uit Monster (Brons bij WK paramennen).

Voor Sportcoach van het jaar zijn genomineerd: Tom en Ria van der Laken (coach van het team rolstoeldansen Marisca van der Pol & Ron de Fiouw. Twee keer Nederlands Kampioen rolstoeldansen en Wereldkampioen rolstoeldansen, duo ballroom), Ciraar Slaats (coach van selectie Velo-badminton, team 1, waarmee 6x titel landskampioen behaald) en Wim Roosenburg (coach heren volleybalvereniging VELO, voor promotie naar de 1e divisie. Nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van het Westlandse volleybal). Allen zijn ze coach van een Westlands team, maar komen zelf niet uit Westland.