foto Leo de Jong WOS Media

Zaalhandbal: DIOS verliest spannende topper van BFC

DIOS heeft de topper tegen BFC verloren. In de Ballonhal verloor de thuisploeg met één doelpunt verschil. Het derde team van Quintus won in de laatste seconde bij Celeritas. Het reserveteam van de dames van Quintus won wederom een thuiswedstrijd.

De spanning is te snijden in de top van de eerste divisie. Vijf ploegen gaan uitmaken welke ploeg kampioen gaat worden. In de eerste topper van het nieuwe jaar moest DIOS een nederlaag slikken tegen het Beekse BFC. De bezoekers brachten de ploeg uit Midden-Delfland de eerste nederlaag toe na acht gewonnen wedstrijden op rij.

Onder leiding van de prima leidende scheidsrechters Daam van Dijk en Geert-Jan Schipper, die niet te vaak twee minuten gaven voor het fysieke duel, werd het een spannend duel in de Ballonhal. DIOS kreeg eenmaal een twee minuten tijdstraf en de Beekse ploeg moest vier keer met een man minder spelen.

DIOS begon voortvarend aan de wedstrijd en leidde al snel met 4-0 en vergat eigenlijk de marge op zes te brengen. BFC kwam terug in de wedstrijd en de bezoekers namen de leiding (5-6). DIOS haakte aan en de wedstrijd ging gelijk op. De ruststand was 15-14 in het voordeel van DIOS.

Na de pauze gaven beide ploegen elkaar geen centimeter ruimte. De wedstrijd ging gelijk op. Het breekpunt in de wedstrijd voor DIOS was de periode waarin in het bij een 17-17 tussenstand zes minuten op rij niet tot scoren wist te komen. BFC profiteerde hiervan en liep uit naar een marge van drie treffers. BFC leidde met 22-19, waarna DIOS langzaam dichterbij kwam. Bij een stand van 24-25 in het voordeel van BFC en met nog ruim een halve minuut te spelen, probeerde DIOS na een time-out alsnog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Helaas wist Frank Snelder de laatste worp niet tot een doelpunt te promoveren.

DIOS blijft aan de leiding en heeft één punt voorsprong op BFC en twee punten op streekgenoot Quintus. Nieuwegein en Olympia'89 volgen op vier punten.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft in de laatste seconde van de wedstrijd twee punten overgehouden aan het uitduel bij hekkensluiter Celeritas. Voor de Heulse ploeg was het een moeizame overwinning. In de eerste helft keek de ploeg tegen een 8-2 achterstand aan en na het verstrijken van de eerste 30 minuten was de stand weer gelijk: 13-13. Na de pauze nam Celeritas weer een voorsprong van maximaal vier treffers. In de slotfase kwam Quintus langszij (22-22), waarna in de slotseconde een strafworp benut werd door de Heulse ploeg.

De reserves van Virto/Quintus wonnen ook de achtste thuiswedstrijd van het seizoen. In de Eekhouthal had Quintus het in de eerste helft nog moeilijk tegen Fortissimo. De bezoeksters uit Cothen hielden de achterstand bij rust nog redelijk binnen de perken. De Heulse ploeg ging met een 13-10 voorsprong de rust in. Na de pauze was Quintus los en won het dankzij onder meer een goed keepende Kim Hersbach en een makkelijk scorende Lisa Warmerdam vrij eenvoudig van Fortissimo. Quintus won met 28-19 en handhaaft zich op plaats drie en heeft vier punten achterstand op koploper DSVD.