foto Sjoerd de Vos WOS Media

Zaalkorfbal: ODO wint spannende derby van ONDO

Na een aantal weken rust pakten de regioploegen de competitie weer op. Drie van de vijf ploegen wisten twee punten aan het totaal toe te voegen. Valto, CKC Maassluis en ODO na winst in de derby tegen ONDO openden het jaar met een overwinning. Dijkvogels verloor weer.

Eerste klasse E

Valto wist de tweede overwinning op rij te behalen. De Lierse ploeg speelde een uitstekende eerste helft tegen IJsselvogels. In sporthal Zuidplas in Moordrecht leidde de Lierse ploeg met 17-10. De tweede helft ging moeizamer en kwam IJsselvogels angstig dichtbij, maar Valto trok de overwinning met 26-25 over de eindstreep. Volgende week gaat Valto op bezoek bij titelkandidaat Swift.

Tweede klasse E

Dijkvogels heeft de negatieve reeks niet weten te stoppen in de wedstrijd tegen EKVA. In sporthal F.B.K.-park in Almere leed de Maasdijkse ploeg de zesde nederlaag op rij. EKVA was met 19-15 te sterk. Dijkvogels blijft nummer zeven op de ranglijst. Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Triaz. Winst betekent voor Dijkvogels in ieder geval lucht en krijgt de ploeg aansluiting met de onderste ploegen in de middenmoot.

Tweede klasse G

In sporthal De Hofstede kreeg het publiek een echte derby voorgeschoteld tussen ODO en ONDO. De bezoekers uit 's-Gravenzande speelden een goede eerste helft en sloten die met een voorsprong af: 9-10. Na de pauze waren de rollen omgedraaid en was ODO de betere ploeg. Na een spannende slotfase won de thuisploeg met 17-15. Het tweede team van ODO won eerder op de dag van de reserves van ONDO. ODO handhaaft zich in de top vier. ONDO krijgt een lastige tweede helft van het zaalseizoen. Volgende week speelt ONDO wederom uit en nu bij DVS'69. ODO gaat op bezoek bij Vriendenschaar.

Tweede klasse H

CKC Maassluis blijft druk houden op koploper RWA. In en tegen Reeuwijk won de nummer twee van de ranglijst met 23-18. De ruststand was 11-9 in het voordeel van CKC Maassluis. De hekkensluiter incasseerde de vijfde nederlaag. Het was al weer de derde overwinning op rij voor CKC Maassluis. Volgende week gaat CKC Maassluis op bezoek bij Seolto.