foto Paul Vis

Zaalhandbal dames: knappe winst Westlandia; Quintus krijgt te weinig

Na een goede wedstrijd tegen VOC hield Quintus ten onrechte geen punt over aan de wedstrijd in de Eekhouthal. Westlandia won na een spannende wedstrijd van de reserves van VOC. Verburch verweerde zich goed tegen BFC, maar moest zich toch gewonnen geven. VELO verslikte zich in hekkensluiter Oliveo. Schipluiden verloor van koploper Ventura. De reserves van Westlandia wonnen ruim van ROAC.

De druiven waren zeer zuur voor Virto/Quintus. De Heulse ploeg wist zich niet te belonen voor een prima wedstrijd tegen bekerwinnaar Succes Schoonmaak/VOC. De Amsterdamse ploeg pakte in de laatste minuten van de wedstrijd toch de overwinning door te profiteren van een twee minuten tijdstraf aan Heulse zijde. Quintus leidde op dat moment met 22-20. VOC won uiteindelijk met 25-23.

Ongeloof straalde van de gezichten af bij de Heulse ploeg. In een echte topper gaf Quintus geen cadeaus aan de Amsterdamse titelkandidaat. Er werd gestreden om elke bal en verdedigend werd aan beide kanten flink uitgedeeld. VOC leidde in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, maar na een 7-6 voorsprong moest VOC toezien dat Quintus het commando overnam. Quintus leidde halverwege de wedstrijd met 12-9.

Na de pauze kwam Quintus zelfs op een marge van vier treffers (14-10), waarna VOC langzaam terugkwam. Na ruim 41 minuten was de stand 15-14 in het voordeel van Quintus. Het verschil werd weer drie treffers (17-14) en na 49 minuten spelen was de stand 20-18. Bij een stand van 22-20 kreeg Quintus een discutabel tijdstraf, waarvan VOC dankbaar gebruik van maakte en de leiding nam met 23-22. Quintus kwam nog langszij, maar uiteindelijk trok VOC tot haar opluchting aan het langste eind met 25-23.

Veneco/VELO liep in het eerste duel in het nieuwe jaar tegen een fikse domper aan. De Wateringse ploeg verslikte zich in hekkensluiter Oliveo. De thuisploeg wist in eigen sporthal Het Nest de eerste helft met een 13-11 voorsprong af te sluiten. Oliveo wist na een boeiende tweede helft de derde winst van het seizoen te begroeten. Oliveo won met 28-23. Volgende treft VELO in Wateringen streekgenoot Westlandia.

Door de barre weersomstandigheden kwam Verburch pas zes minuten voor aanvang van de wedstrijd in Beek aan. Gelukkig kon de wedstrijd later beginnen zodat de ploeg kans had op een warming-up. In sporthal De Haamen weerde Verburch zich goed tegen de mede-koploper. De beginfase was voor Verburch en wist het zelfs een 8-5 voorsprong te nemen. BFC kwam beter in de wedstrijd en leidde halverwege de wedstrijd met 14-11. Na de pauze scoorde Verburch in de openingsfase moeizaam, namelijk een keer in acht minuten. Toch kwam de ploeg knap terug tot 18-17, maar uiteindelijk won BFC met 28-25.

WPK/Westlandia heeft revanche gehaald op de reserves van Succes Schoonmaak/VOC. In de openingswedstrijd leed de Naaldwijkse ploeg een ruime nederlaag (25-37). Westlandia speelde in sporthal De Pijl een goede wedstrijd en wist zich met twee punten te belonen voor het getoonde spel. VOC startte goed (1-4), waarna Westlandia de controle van de wedstrijd overnam en op drie treffers voorsprong kwam. VOC kwam terug en vlak voor rust pakte Westlandia toch weer de leiding: 18-17. Na de pauze was Westlandia de betere ploeg en leidde het met drie treffers totdat in de slotfase VOC weer terugkwam. De laatste kans voor de Amsterdamse ploeg werd vijf seconden voor tijd door keepster Aletta Zandvliet onschadelijk gemaakt, waardoor Westlandia een 28-27 overwinning kon bijschrijven.

Tegen koploper Sima Sport/Ventura kon Schipluiden niet tot een stunt komen. De ploeg uit Midden-Delfland kon vanwege ziekte en blessures maar beschikken over één wissel. Ook al was het aantal wissels hoger dan zou Ventura toch een maatje te groot zijn. De Schiedamse ploeg won 10 van de elf voorgaande wedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Na een 15-9 voorsprong bij rust won Ventura met 30-16. Voor Schipluiden een beter resultaat dan de eerste ontmoeting tegen de koploper. In Schipluiden won Ventura met 36-16.

De reserves van WPK/Westlandia hebben goede zaken gedaan in de onderste regionen. De Naaldwijkse ploeg speelde de uitwedstrijd tegen nummer elf ROAC. Het verschil tussenbeide ploegen was voorafgaand aan het duel vier punten. Door een 21-13 overwinning wist Westlandia het verschil naar zes punten te brengen. Deze overwinning is ook in het voordeel van Schipluiden. Het verschil tussen Schipluiden en ROAC bedraagt drie punten in het voordeel van Schipluiden.