Archief

LPF: Vluchtelingenlessen 'linkse onzin'

Het voornemen van het Westlandse college van B en W om een lesprogramma over asielzoekers te promoten bij de Westlandse scholen wordt door fractievoorzitter Dave van der Meer betiteld als 'linkse onzin'. Direct na het bekend worden van de college-antwoorden op vragen van de PvdA twitterde Van der Meer: "Zijn echt van de pot gerukt in gemeente Westland. Breng de nieuwkomers onze normen en waarden bij in plaats van deze linkse onzin."

De PvdA had gevraagd of het college het met de sociaaldemocraten eens is, dat kennis van en begrip voor het verleden van vluchtelingen kan bijdragen aan een succesvolle integratie van onder andere statushouders en hun kinderen. Daarbij werd gewezen op een gratis lesprogramma, dat is ontwikkeld door het Rode Kruis en het Haagse museum Humanity House.

Het college antwoordt het met de PvdA eens te zijn en kondigt aan de ISW- en Lentiz-scholen te vragen om serieus naar het lespakket te kijken en te overwegen om het in het vmbo-, havo- en vwo-lesaanbod op te nemen. Dat zal gebeuren tijdens het eerstvolgende overleg met de schoolbesturen op 1 februari.

Categorieen:
Westland Politiek