Archief

In het OchtendMagazine: Grote paraffinebollen op het strand en natuurijsbaan weer open

Een volle ochtendshow op deze voor velen laatste vrije dag van de kerstvakantie.

Paraffinebollen ter grote van een voetbal bij strandslag Vlugtenburg

De aangespoelde paraffine op het strand tussen slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande en de Zandmotor bij Ter Heijde wordt vrijdag opgeruimd. Dat vertelde strandmanager Aad Kamphorst vrijdagmorgen op WOS Radio. De paraffine werd donderdag op het strand gevonden. Paraffine is een bestanddeel van ruwe olie en ziet eruit als grote bollen kaarsvet. De stof wordt geregeld op zee gedumpt door schepen. Dieren kunnen hier ziek van worden. Hondeneigenaren wordt daarom geadviseerd voorzichtig te zijn op het strand. Als je na vandaag (vrijdag) nog paraffine op het strand vindt, bel dan de gemeente op 140174.

IJsbaan in De Lier weer open!

Het is de ijsmeesters van De Lier weer gelukt, de Piet Keijzerbaan op de hoek van de Veilingweg met de Burgemeester Cramerlaan is vrijdag geopend voor publiek. Dat laat voorzitter Wim van den Berg aan de WOS weten. Met behulp van een sproei-installatie is het wederom mogelijk geworden om over één nacht ijs te kunnen schaatsen. Aan het einde van 2016 lukte dat ijsclub Hard-gaat-ie ook al twee keer.

Harold-de-Duivenman ook in 2017 in het OchtendMagazine

Ook in het nieuwe jaar krijgen we tips van Harold-de-Duivenman. Hij zal in 2017 niet weg te denken zijn uit het OchtendMagazine op WOS Radio. Elke vrijdagmorgen geeft Harold-de-Duivenman tips over de duivensport. Maar dat is nog niet alles, hij geeft nog veel meer adiezen. Dat leidt vaak tot hilarische gesprekken.

Noodlokalen basisschool de Hoeksteen in Honselersdijk worden gesloopt

Voor oud-leerlingen, juffen, meesters en buurtbewoners zal het even wennen zijn: een deel van basisschool de Hoeksteen in Honselersdijk wordt afgebroken. Wij vroegen een buurman wat hij daarvan vindt. Ook spraken we met de directeur van de school.

WOS Radio organiseert de Dag van de Goede Voornemens

Grote kans dat je afgelopen zondag enthousiast begonnen bent met je goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten, minder eten... Hoe houden we de voornemens vol? Zaterdag 7 januari staat WOS Radio in het teken van de goede voornemens. Van 7.00 tot 14.00 uur geven we tips. We hebben het niet allen over sporten, roken en eten, maar ook bijvoorbeeld over het voornemen een nieuwe partner te vinden. WOS-presentator Daan Berg licht toe.

Tijdens jaarwisseling mishandelde Tobias laat zich niet afschrikken

Het was een slecht begin van het nieuwe jaar voor Tobias uit Den Hoorn. Na een avondje stappen werd hij in de vroege ochtend op 1 januari mishandeld in de Kromstraat in Delft. Hij zegt aangevallen te zijn door een man of vijf. Hij hoopt uiteraard dat de daders snel gepakt worden. Maar hij laat zich niet ontmoedigen, hij wil nog vaak gaan stappen in de Kromstraat!

Lezing over complot theorieën aanslag Twin Towers in Op Hodenpijl

Op Hodenpijl in Schipluiden begint het nieuwe jaar met diverse activiteiten. Dr.ir. Coen Vermeeren geeft op 11 januari een lezing, waarin hij de belangrijkste complottheorieën over 9/11 helder en overzichtelijk op een rijtje zet.

Regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat ons bij over het laatste regionieuws.

Poll

Het vriest vandaag bijna de hele dag. Vrijdagavond en zaterdag kan het ijzelen en er kan zelfs wat sneeuw vallen. Wat vind je van de kou?