Archief

In het OchtendMagazine: stoere mensen gezocht, twee cultuurschuren en goede voornemens

Stoere mannen en vrouwen gezocht, goede voornemens en een tweede cultuurschuur in

KNRM zoekt stoere mannen en vrouwen

De KNRM in Hoek van Holland moet het voortaan doen zonder oud-gedienden Ron Zegers en Arie van der Ende. De twee namen zaterdag afscheid van de club. De KNRM is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je komt in een leuk team en je wordt goed opgeleid. Interesse? Neem contact op met de KNRM in Hoek van Holland.

Geen nieuwe evenementen in Westland, organisator niet blij

Een groot aantal nieuwe evenementen en uitbreiding van feesten in Westland gaat niet door. Volgens burgemeester Van der Tak is de politiecapaciteit niet toereikend. Onder meer Glenn Luisman moet een steep door zijn plannen zetten. Hij wilde vier weekenden en twee losse zaterdagen muziekfeesten organiseren. Daarvan mag er eentje doorgaan.

Goede voornemens: hoe hou je het vol?

Velen zijn het nieuwe jaar weer begonnen met goede voornemens; afvallen, stoppen met roken, meer sporten, minder drinken... De eerste week van januari lukt het vaak wel, maar hoe hou je het langer vol? Lijfstijldiëtiste Marjolein van Dop weet raad.

Twee supermarkten in Den Hoorn? Het is nog steeds niet duidelijk

Het is al 16 jaar een heet hangijzer in de politiek: het centrumplan van Den Hoorn. Deze deze week waren op een ingelaste commissievergadering nog niet alle vragen weggenomen. Het centrumplan behelst onder meer de bouw van een tweede supermarkt in het dorp, een Jumbo. Iets verderop is al een Plus supermarkt. Geen probleem vindt Elly de Jong van de PvdA. Maar Ed Roeling, de fractievoorzitter van Mijn Partij, denkt daar anders over.

Goed voornemen voor 2017? Ga vrijwilligerswerk doen!

Voor vrijwilligerswerk kan je in onze regio terecht bij de vrijwilligers-vacaturebank van Vitis Welzijn. Sofie de Backer licht een aantal vacatures toe.

Nu ook in Midden-Delfland een Cultuurschuur?

We kennen natuurlijk de Cultuurschuur in Monster, maar er is nu ook een Cultuurschuur in Midden-Delfland. Beide cultuurschuren hebben niets met elkaar te maken, wel gebeurt er in beide cultuurschuren van alles op cultureel gebied. De lokale journaliste Gemma van Winden-Tetteroo vertelt erover.

Het regionieuws

Bas Booister brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.

Poll

Dartster Sharon Prins neemt het in de eerste ronde van het Lakeside World Professional Darts Championship in Engeland op tegen de Engelse Lisa Ashton. Haar wedstrijd op het officieuze wereldkampioenschap darts staat zondagmiddag op het programma. Met Ashton treft de 's-Gravenzandse dartster een zware tegenstander. De Engelse schreef al twee keer het toernooi op haar naam. Twee jaar geleden namen de twee dartsters het nog tegen elkaar op in de halve finale. Ashton won toen met 2-0. Gaat ze deze keer wel winnen?