Archief
Omroep West

Omroep West

Heulenaren missen pinautomaat

Kwintsheul is sinds de jaarwisseling pinautomaat af. Volgens de Rabobank, eigenaar van de allerlaatste pinautomaat, waren er te weinig transacties en dus is de machine buiten werking gesteld. Maar dat levert met name voor veel ouderen problemen op.

Het is het gesprek van de dag in het dorp. Iedereen die je op straat spreekt heeft het over de pinautomaat aan de Kerkstraat. Het was de allerlaatste. Op de deur van het hokje waar de pinautomaat staat, hangt een briefje, opgehangen door onbekende Heulenaren. 'De Rabobank heeft de geldautomaat gesloten. Zij wensen u een serviceloos 2017 toe', is te lezen op de deur.

De dichtstbijzijnde pinautomaat ligt in Wateringen, zo'n anderhalve kilometer verderop. "Schandalig vind ik het", zegt een oudere mevrouw vanuit de deuropening tegen Omroep West en de WOS. "Ik weet niet wat ik nu moet doen. Iemand moet dan maar geld voor mij gaan halen. Een andere optie heb ik niet".

Het verdwijnen van pinautomaten is volgens Rabobank Westland een landelijke trend. Ze zijn gewoon niet meer rendabel, legt directeur Gerard van Hoeven uit. En voor ouderen hebben ze genoeg oplossingen. "Zo hebben we een bezorgservice die contant geld aan de deur af kan leveren. En we hebben adviseurs in dienst die senioren helpen", zegt Van Hoeven.