Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Van der Tak houdt teugels strak bij evenementen

Burgemeester Van der Tak van Westland heeft een aanzienlijk aantal aanvragen voor nieuwe evenementen en uitbreidingen van bestaande niet gehonoreerd, omdat de politiecapaciteit niet toereikend is. Dat blijkt uit een brief die hij dinsdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Voor 2017 zijn 21 verzoeken ontvangen voor nieuwe evenementen en uitbreidingen van bestaande. Als het gaat om evenementen voor het winkelend publiek zitten er geen directe aspecten voor de openbare orde aan vast, maar dat geldt volgens de burgemeester wel voor dance-feesten en uitbreiding van Koningsdagactiviteiten. "Daarnaast hanteer ik het principe 'nieuw voor oud'. Er is ruimte voor een nieuw evenement als een ander, gelijksoortig evenement komt te vervallen", schrijft hij.



Westlandse Cross

Een en ander betekent onder meer, dat de Westlandse Cross niet mag worden uitgebreid tot een driedaags evenement. Afgelopen jaar werd er weliswaar ook al drie dagen gefeest op het terrein tegenover de bloemenveiling in Honselersdijk, maar betrof de vrijdag een besloten feest voor de jubilerende ISW-scholengroep. Van der Tak beschouwt dat als een uitzondering. Dus geen vrijdag erbij voor de Westlandse Cross.

Dijkrock

Waar het evenement Dijkrock in Maasdijk afgelopen jaar zijn laatste editie beleefde, is een nieuwe Dijkrock aangevraagd voor de Wollebrand in Honselersdijk. Echter in Maasdijk wordt op de locatie van Dijkrock dit jaar voor het eerst een 'Westland Metal Meeting' georganiseerd. Niet alleen ziet Van der Tak het nieuwe Dijkrock daarom als een uitbreiding, hij acht de Wollebrand-locatie ongeschikt en wijst verder op het samenvallen met de Feestdriedaagse van Honselersdijk.



Andere afgewezen uitbreidingen

In diverse dorpskernen wilden organisatoren bepaalde jaarlijkse evenementen met een dag extra uitbreiden. Maar ook die wensen worden niet gehonoreerd. Dus geen extra dag voor de Koningsdagen Honselersdijk op 28 april, geen extra dag voor de april/meifeesten in De Lier (29 april) en geen extra dag voor de Braderie in Wateringen (9 juni).