Archief

In het OchtendMagazine: Rijen voor de wasstraat en Westlandse ondernemer runt ijskoude camping

De noordelijkste camping ter wereld, drukte bij de autowasstraten, kerstbomen voor Kika en de champagne wordt goedkoper!

Pekel en vuurwerkresten zorgen voor drukte bij de autowasstraten

De afgelopen weken is er veel gestrooid en dat zorgt voor vieze auto's. Ook van vuurwerkafval worden auto's bepaald niet schoner. Maandag en dinsdag stonden er lange rijen voor de wasstraten in onze regio. We belden met Carwash Westland.

's-Gravenzandse jongens zamelen kerstbomen in voor KiKa

In de tweede week van hun kerstvakantie hebben de broers Marijn (11) en Rens (8) uit 's-Gravenzande al bijna 400 kerstbomen opgehaald. Iedere boom is 50 cent waard. Na het inleveren van de afgedankte kerstbomen gaat de opbrengst naar de Stichting Kinderen Kankervrij, oftewel KiKa. Rens heeft zelf leukemie gehad en dat is voor de broers een extra motivatie om iets voor andere kinderen te doen. "Ik vind het heel fijn dat ik niet meer zo vaak naar de dokter moet", zegt Rens. "Ik wil graag geld inzamelen zodat er medicijnen gekocht kunnen worden voor kinderen die het nodig hebben".

Jochem Myjer in theater de Naald

Gisteren werd bekend dat Westlandtheater De Naald in 2016 een record aantal bezoekers heeft getrokken, vandaag is er nog meer goed nieuws: Jochem Myjer komt er optreden. Hij speelt de try-out van zijn voorstelling Adem in, adem uit. (Foto: Theater De Naald)

Goed nieuws: de champagne wordt goedkoper!

Het is misschien net een paar dagen te laat, maar toch hebben we goed nieuws: de champagne wordt goedkoper. De overheid heeft besloten voortaan minder belasting te heffen op bubbels. Aad Westdijk vertelt de details.

Westlandse ondernemer runt noordelijkste camping ter wereld

Westland kent vele bijzondere en creatieve ondernemers. Michelle van Dijk is daar één van. Naast een eigen tuinbouwbedrijf runt ze ook de noordelijkste camping van de wereld, op Spitsbergen. Twee maanden per jaar laat ze haar kas achter en woont ze in het poolgebied. Je slaapt er in een tentje, je kookt je eten in het campinghuis en voor de echte bikkels, je kunt er zelfs zwemmen.

Het regionieuws

Het laatste nieuws uit de regio: Bas Booister praat ons bij.

Poll

Burgemeester Van der Tak van Westland heeft een aanzienlijk aantal aanvragen voor nieuwe evenementen en uitbreidingen van bestaande niet gehonoreerd, omdat de politiecapaciteit niet toereikend is. Dat blijkt uit een brief die hij dinsdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.