Archief

'Verkeersplannen Den Hoorn moeten duidelijker'

Er komt een overzicht van de belangrijkste maatregelen voor de verkeersveiligheid van het nieuwe centrum van Den Hoorn. Dat is de belangrijkste conclusie van de ingelaste commissievergadering van de gemeente Midden-Delfland over de toekomstplannen van die dorpskern. Op basis daarvan moeten de raadsfracties over twee weken wel of geen instemming geven over het verkeers- en het bestemmingsplan van Den Hoorn.

Meerdere partijen gaven aan de plannen niet concreet genoeg te vinden. Zo miste de VVD een duidelijke visie van wethouder Houtenbos, was voor de PvdA de locatie van de extra parkeerplaatsen niet duidelijk en ziet Mijn Partij graag de exacte kosten van de verkeersmaatregelen tegemoet.



'Te rooskleurig'

De verkeersveiligheid blijkt ook bij de inwoners nog een groot struikelblok. Insprekers lieten dinsdagavond onder meer weten, dat de verkeerssituatie te rooskleurig is afgeschilderd, verkeersoverlast genegeerd wordt en het aantal voorgestelde parkeerplaatsen niet voldoet.

Wethouder Houtenbos liet weten de plannen niet concreter te kunnen maken dan ze nu zijn. Wel wordt er dus een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten uit de plannen, om onduidelijkheid bij de raadsleden weg te nemen. De boodschap van de wethouder was verder om het college wat betreft de verkeersveiligheid aan te sturen na instemming met het centrumplan. Daarnaast zegt hij ook de zorgen van inwoners serieus te nemen bij de verfijning van de plannen.

Op 17 januari zullen de raadsleden tijdens een extra raadsvergadering hun goed- of afkeuring geven voor het bestemmings- en het verkeersplan van Den Hoorn.