Archief

's-Gravenzandse jongens 'rausen' kerstbomen voor KiKa

In de tweede week van hun kerstvakantie hebben de broers Marijn (11) en Rens (8) uit 's-Gravenzande al bijna 400 kerstbomen opgehaald. Iedere boom is 50 cent waard. Na het inleveren van de afgedankte kerstbomen gaat de opbrengst naar de Stichting Kinderen Kankervrij, oftewel KiKa.

Rens heeft zelf leukemie gehad en dat is voor de broers een extra motivatie om iets voor andere kinderen te doen. "Ik vind het heel fijn dat ik niet meer zo vaak naar de dokter moet", zegt Rens. "Ik wil graag geld inzamelen zodat er medicijnen gekocht kunnen worden voor kinderen die het nodig hebben".

Met hulp van opa rijden ze in een auto met aanhanger door het hele Westland op zoek naar afgedankte kerstbomen. Is een boom te lang, dan zaagt opa er een stuk af. "Ik doe dat voor mijn eigen gemak, want dan hoef ik niet zo hard te duwen om de boom in de aanhanger te krijgen", zegt de opa van Marijn en Rens.

Het doel is om minimaal 250 euro in te zamelen. Marijn en Rens hebben nog 100 kerstbomen te gaan om hun doel te bereiken.