Archief

In het OchtendMagazine: meer scheidingen in Westland en Zij en Ik bezingt 2016

In het OchtendMagazine blikten we vanmorgen terug op de nieuwjaarstoespraak van burgemeester van der Tak, het cabaretduo Zij en Ik zingt het jaaroverzicht 2016 en we spraken met een scheidingsmakelaar.

'Meer scheidingen in het Westland'; scheidingscoach Milou Scholtes licht toe

Het aantal echtscheidingen ligt in het Westland hoger dan het landelijk gemiddelde. In de gemeente strandt zo'n veertig procent van de huwelijken. Ook zijn er relatief veel vechtscheidingen. Burgemeester van der Tak maakt zich daar zorgen over. In zijn nieuwjaarstoespraak ging hij erop in. Wij belden met een scheidingscoach.

Zij en Ik bezingt 2016

Het kleinkunst-cabaretduo Zij en Ik kwam in 2016 elke maand naar onze studio met een lied over de afgelopen maand. Vanmorgen werd het hele jaar bezongen in het jaaroverzicht 2016. Althans, dat was de bedoeling. Eva was ziek en daarom moest Carlie het lied alleen zingen. Wij zorgden voor de oplossing: Carlie werd ondersteund door het WOS mannenkoor.

Kerkdak beschadigd door vuurwerk

Het dak van een kerkgebouw aan de Fonteinstraat in Poeldijk is op oudejaarsavond flink beschadigd. Waarschijnlijk is zwaar vuurwerk op het dak van de Hervormde gemeente beland. Extra wrang is het feit, dat het dak vorig jaar grondig gerenoveerd is. Jan Bogaard, voorzitter van het college van kerkrentmeesters, is er niet blij mee. "Het kerkgebouw bestond vorig jaar 25 jaar en is toen grondig aangepakt. Met allerlei acties hadden wij middelen bij elkaar gebracht om het dak te vervangen".

KNRM neemt afscheid van twee oud-gedienden

De KNRM in Hoek van Holland moet het voortaan doen zonder oud-gedienden Ron Zegers en Arie van der Ende. De twee namen zaterdag afscheid van de club, waar ze jarenlang als opstapper actief waren. Zegers begon al in 1988 bij de EHBO-reddingsbrigade, Van der Ende meldde zich in 1995 aan. De twee nemen met weemoed afscheid, maar zijn blij dat er opvolgers klaar staan. "Wij kunnen met een gerust hart afstappen, het huidige team ziet er grandioos uit", zegt Zegers. Desondanks zijn extra vrijwillige handjes meer dan welkom. Vooral jongeren in en rond Hoek van Holland ziet de KNRM graag toetreden.

Terugblik op de niuewjaarstoespraak van burgemeester van der Tak van Westland

Maandagavond heeft burgemeester van der Tak van de gemeente Westland zijn nieuwstoespraak gehouden. Wat kwam er aan bod?

Het regionieuws

Bas Booister praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.

Poll

In het Westland lopen meer huwelijken stuk dan gemiddeld in Nederland. Wij maakten er een ludieke poll van.