Archief

Rodenburg: "Meer aandacht en tijd voor elkaar"

In zijn nieuwjaarstoespraak voor het personeel van de gemeente Midden-Delfland sprak burgemeester Arnoud Rodenburg maandagochtend de wens uit meer tijd en aandacht voor elkaar te hebben. "De smartphone krijgt vandaag de dag helaas meer aandacht dan degene die tegenover je zit, aan tafel of vul maar in waar", verkondigde hij.

Rodenburg riep het personeel dan ook op goed naar inwoners te luisteren. "Dan heb ik het over een praatje op straat, in de supermarkt, bij de verenigingsavond. Kortom, in de leefomgeving van de Midden-Delflander. Wellicht zouden de wijkgesprekken die we in de beginjaren van Midden-Delfland hielden weer opgestart kunnen worden", aldus de burgervader.

Volgens Rodenburg moeten er in de lokale politiek dit jaar serieuze resultaten te zien zijn. "Denk dan aan de realisatie van de supermarkten in Den Hoorn en de impulsen aan het winkelgebied in Den Hoorn, Schipluiden en Maasland." Ook zou de Midden-Delflandse politiek in 2017 gebaat zijn bij nieuwe kandidaten voor de gemeenteraad. "Het is zo ontzettend nodig. Beslist tegen de achtergrond van het jaar 2016 in Midden-Delfland, dat door de media toch vooral in beeld gebracht werd als klungelige politiek en onduidelijke communicatie met de bevolking."