Archief

In het OchtendMagazine: nieuwjaarsnacht redelijk rustig en gemeente wil start-ups steunen

We wensen je een gezond, gelukkig, gezellig en succesvol 2017! Ook in dit nieuwe jaar brengen we je in het OchtendMagazine weer elke werkdag op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio en de rest van de wereld.

DJ Bombastic blikt terug op een geslaagde nieuwjaarsnacht

De nieuwjaarsnacht betekent voor DJ Bombastic altijd een drukke nacht. Hij moest draaien op drie verschillende feesten. Maar dat weerhield hem er niet van om zelf ook vuurwerk af te steken. Ook bezocht hij zijn oma. We blikken met hem terug op de geslaagde feesten.

Nieuwjaarsduik gezellig en koud

De nieuwjaarsduiken in Monster en 's-Gravenzande hebben minder deelnemers getrokken dan de afgelopen jaren. Vrijwel zeker was de onverwachte kou daar mede de oorzaak van. In Monster doken ongeveer 1.000 deelnemers het water in en stonden er ongeveer net zo veel belangstellenden te kijken. In 's-Gravenzande ging het om circa 500 deelnemers. In Monster werd de duik voor de 50ste keer georganiseerd. Een vrouw raakte na de duik onderkoeld. Ze werd met spoed naar het gebouw van de KNRM gebracht en daar door ambulancepersoneel opgewarmd met thermische dekens. Daarna ging het een stuk beter en hoefde ze niet mee met de ambulance. We belden Tom Ouwerling van de Reddingsbrigade.

Oud en nieuw door de ogen van een WOS verslaggever

Velen brengen oudejaarsavond door met familie en vrienden. Sommigen blijven thuis, anderen gaan naar een feest. WOS verslaggever Fred van der Ende beleefde de nieuwjaarsnacht anders, hij is de hele nacht op pad geweest om verslag te doen. Gelukkig bleef het redelijk rustig. Wel gingen in 's-Gravenzande twee auto's in vlammen op. In Ter Heijde was het onrustig en in Maassluis moesten twee hokjes eraan geloven. We blikken met Fred terug.

Wethouder Weverling: gemeente gaat meer doen voor start-ups

De gemeente Westland is aan het bekijken of er iets gedaan kan worden voor startups. Wethouder Weverling denkt daarbij bijvoorbeeld aan het opzetten van een start-up centrum en het aanstellen van een start-up coach. Veel grote bedrijven in de regio doen aan vernieuwing, maar delen dat volgens de wethouder nog te weinig met elkaar. Weverling wil in 2017 kennis, kunde en kapitaal aan elkaar gaan koppelen.

Regionieuws

Bas Booister bracht ons weer op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.

Poll

De burgemeester van Den Haag had het in zijn nieuwjaartoespraak over een mogelijk vuurwerkverbod. De komende dagen houden ook de burgemeesters in onze regio hun toespraken. Zouden zij daar ook op zinspelen? En wat vind je zelf?