Archief

'Gemeenteraad is nu: Westlandse kampioenschappen moddergooien'

"De raadsvergaderingen van de gemeente Westland zijn inhoudelijk niets meer dan de openbare Westlandse kampioenschappen moddergooien geworden, waarbij de bekende hoofdpersonen maandelijks hun toneelstukje doen." Dat stelt fractievoorzitter Dave van der Meer van LPF Westland in zijn nieuwjaarsboodschap.

Hij vervolgt: "Daaromheen staan onze collega's als plechtige juryleden met opgeheven wijsvinger te kijken waar de regeltjes overschreden worden en of er weer een aangifte mogelijk is. In die wereld moeten wij als LPF-Westland ons raadswerk doen... De tijd dat in Westland de neuzen één kant op stonden, is al jaren voorbij. Profileringsdrang van raadsleden en collegeleden lijkt belangrijker te zijn dan gezamenlijk tot goede, gedragen voorstellen te komen."



Uitkeringsfraude

Verder merkt Van der Meer op, dat burgemeester Van der Tak tegenwoordig vaker dan de gemiddelde Westlander op het politiebureau komt om aangifte te doen. "Wat mij betreft niet nodig, maar mocht hij binnenkort weer eens naar het bureau gestuurd worden, dan heb ik ook nog wel een 'zaak'. Afgelopen jaar deed ik netjes een melding van uitkeringsfraude bij meerdere wethouders", aldus Van der Meer. "Nooit meer wat van vernomen; tenminste niet van onze wethouders. Maar wel via via kreeg ik te horen, dat de fraudeur inmiddels op de hoogte was van het feit dat er een klacht was ingediend, maar dat er toch niks mee gedaan werd... Gewoon gelekt naar de persoon in kwestie!", verbaast de LPF-voorman zich.

Revalidatiecentrum

Waar de boodschap van LPF Westland een traditie op nieuwjaarsdag is, heeft Westland Verstandig nu aan de vooravond van de jaarwisseling een nieuwjaarswens uitgebracht. "Ons verlangen voor 2017 is de komst van een groot Westlands revalidatie/verzorgingscentrum in een van de grotere dorpskernen met filialen in alle elf dorpskernen", schrijft fractievoorzitter Peter Duijsens. "Daardoor kunnen degenen die zorg nodig hebben én hun directe naasten, in Westland zelf en ook in hun eigen kern worden opgevangen."

Categorieen:
Westland Politiek