WOS
Archief

In het OchtendMagazine: 1500 wensen op Lichtjesavond en Westlands Mannenkoor zingt in Ter Heijde

In het OchtendMagazine blikten we terug op de sfeervolle Lichtjesavond in Maasland, we keken vooruit naar een Nieuwjaarsconcert en we zochten uit wat het Westland zo mooi maakt.

Westlands Mannenkoor zingt op Nieuwsjaarsconcert in Ter Heijde

De organisatie van het Nieuwjaarsconcert in Ter Heijde pakt deze keer groots uit. Op zaterdag 7 januari staat namlijk het Westlands Mannenkoor op het podium. Het is alweer de dertigste editie van het Nieuwjaarsconcert in het vissersdorp. De toegang is gratis, na afloop wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Wij spraken met Aart Maat van de dorpsvereniging.

1500 wensen bij sfeervol Lichtjesfeest in Maasland

Het lichtjesfeest in Maasland was ook dit jaar weer zeer geslaagd. De organisatie had vooraf iedereen opgeroepen om een wens op een papieren zak te schrijven. In totaal werden er maarliefst 1500 wensen geschreven. In elke zak zat een kaarsje, waardoor een sfeervol geheel ontstond. Gemma van Winden-Tetteroo vertelt erover. Ook vertelt ze wat er nog meer in de speciale kersteditie van de lokale krant de Schakel in Midden-Delfland staat.

Filmpjes gevraagd voor nieuwe promotiecampagne Westland

Een nieuwe marketingcampagne moet het Westland voor toeristen en bezoekers van buitenaf op de kaart gaan zetten. De stichting Bezoek Westland kiest er niet voor een gelikt filmpje te laten maken door een reclamebureau, de promotiefilm zal worden samengesteld uit filmpjes die door Westlanders zelf zijn opgenomen. Je kunt je filmpjes insturen via de site www.ditismijnwestland.nl. Maar wat is nou typisch Westlands?

Schrappen van vakanties grote klap voor De Zonnebloem Westland

De Zonnebloem is genoodzaakt om vakanties voor mensen met een lichte beperking te schrappen. Dat nieuws is hard aangekomen bij de Westlandse afdeling van de organisatie. Met ruim 1100 vrijwilligers en twaalf afdelingen in Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland is De Zonnebloem Westland een grote organisatie. Al tientallen jaren worden vakanties voor honderden mensen uit de regio georganiseerd. In 2017 wordt de laatste reis georganiseerd, maar het Westlandse bestuur gaat er alles aan doen om de vakantie komende jaren ook door te laten gaan.

Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie bracht ons vanmorgen op de hoogte van het laatste regionieuws. Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.

Dione Voskamp afgetroefd: Jutta Leerdam nu snelste Westlandse op 500 meter

Jutta Leerdam uit 's-Gravenzande is sinds woensdag de snelste Westlandse schaatsster ooit op de 500 meter. Zij liet tijdens een trainingswedstrijd in Heerenveen de klok stilstaan op 39,74 sec. Dat is bijna 0,2 sec. sneller dan het bestaande Westlandse record. De rit waarin Leerdam het record veroverde, was uitgerekend tegen de houdster van de Westlandse toptijd: haar nicht en ploeggenote Dione Voskamp uit De Lier. Voskamp had het record eind vorig jaar onder de 40 seconden gebracht en begin november aangescherpt tot 39.93 sec. De Lierse schaatsster liet weten, dat zij tijdens het prestigeduel in Thialf uit de tweede binnenbocht vloog. Zij bleef echter wel op de been en finishte in 40,21 sec.