WOS
Archief

In het OchtendMagazine: DJ Bombastic brak aan begin recordpoging en de energiesafari gestart

Is DJ Bombastic fit genoeg voor zijn recordpoging? Is het wel een recordpoging? Wat drinken we bij het kerstdiner? Is ons huis voldoende energiezuinig? Vragen waarop we vanmorgen in het OchendMagazine een antwoord probeerden te vinden.

Wereldrecordpoging DJ Bombastic blijkt Nederlandse recordpoging

Vanmiddag om 12 uur start DJ Bombastic met zijn recordpoging. Hij wil 84 uur onafgebroken muziek draaien op het Wilhelminaplein in Naaldwijk, om zo geld in te zamelen voor een goed doel. Hij wilde in het Guinness Book of Records komen. Het oude record stond op 82 uur. Maar vorige week bleek er opeens een Pool te zijn, die het record op 200 uur heeft gezet. Maar dat maakt de uitdaging voor DJ Bombastic niet minder mooi. Hij gaat voor het Nederlands én het Westlands record en hoopt daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een mooi doel. Is hij er klaar voor? We belden hem wakker, hij voelde zich brak...

De Energiesafari is gestart! Is je huis goed geïsoleerd?

Is het nodig om je huis beter te isoleren of niet? Deze vraag staat centraal bij de Energiesafari die deze week is gehouden in De Lier. Met een camera worden foto's van een huis genomen. Aan de luchtstroming is te zien waar energie lekt. Ook in andere kernen worden binnenkort warmtescans gemaakt.

Sloop bakkerij Bom eindelijk begonnen

Tot grote opluchting van een aantal omwonenden, is de sloop van de voormalige bakkerij Bom aan de Kerkstraat 77 in Kwintsheul nu echt begonnen. Er zat een groot gat in het dak en daarom vreesden ze brand als er vuurwerk naar binnen zou worden gegooid. Omwonende Claudia Vis diende namens ruim twintig andere buren een handhavingsverzoek bij de gemeente in, met de wens het gebouw zo snel mogelijk te slopen. Ze is opgelucht, want de sloop is gestart. De sloop duurt wat langer dan gepland, want in het pand zit een hele zware oven.

Voorbereiding kerstdiner in volle gang! Wat drinken we erbij?

Kerst komt steeds dichterbij en dus wordt er in veel huishoudens nagedacht over het kerstdiner. Als we bedacht hebben wat we gaan eten, ontstaat de volgende uitdaging: wat drinken we erbij? Een zware rode wijn? Een soepel ronde witte wijn? Mogen we gedurende het hele diner dezelfde wijn serveren? Of moet de wijn per gerecht verschillen? Aad Westdijk van de Mitra in Monster geeft tips.

Bijzondere records in de regio: het langste fietslint en de jongste notaris

Vandaag start DJ Bombastic met zijn recordpoging. Hij wil 84 uur onafgebroken muziek draaien op het Wilhelminaplein in Naaldwijk en daarmee het Nederlands record vestigen. Er zijn in onze regio veel bijzondere recordpogingen gedaan. Er werd ooit geprobeerd het langste fietslint te maken. De notaris keurde de eerste poging af. De notaris zelf had wel een record: hij was ooit de jongste notaris van Nederland. Op de foto zie je notaris Lars Boellaard.

Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio. Morgenochtend om 7.00 uur is Hildo Göbel er weer met een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio 87.6 FM.

Ook vanmorgen lanceerden we weer een poll: