Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Waar blijft blijverslening in Westland?

De raadsfractie van het CDA wil weten wanneer de zogeheten blijverslening in de gemeente Westland wordt ingevoerd. Deze leningen zijn bedoeld om ouderen - door middel van allerlei verbeteringen - te helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Eind vorige week was er in de landelijke media veel aandacht voor de introductie van de blijverslening in diverse gemeenten. De fractie van CDA Westland brengt in herinnering, dat zij in april vorig jaar al aandacht voor deze tegenhanger van de starterslening heeft gevraagd.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Het college van B en W liet destijds weten, dat het niet een eigen lening wilde ontwikkelen. Liever werd aansluiting gezocht bij de blijverslening zoals die toen werd uitgewerkt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, zo was de motivering. Genoemde lening is inmiddels in diverse gemeenten ingevoerd.

Wat is de reden dat Westland achterloopt?, vraagt het CDA zich af. Tijdens de jongste begrotingsbehandeling is toegezegd, dat er begin 2017 een voorstel komt. De christen-democraten willen graag dat dit zo snel mogelijk gebeurt.

Aanvulling 29 november 2016, 22.10 uur

Wethouder Weverling heeft dinsdagavond in een raadscommissievergadering het tijdpad aangegeven. Na ambtelijke voorbereiding in december, komt het voorstel voor een blijverslening op 10 januari op de agenda van het college van B en W, waarna in februari behandeling in de gemeenteraad moet kunnen plaatsvinden.

Categorieen:
Westland Politiek