Archief

IJsbaan De Lier tot einde dinsdagmiddag open

Tot het einde van de dinsdagmiddag kan er geschaatst worden bij IJsclub 'Hard gaat-ie' in De Lier. Daarna gaat de ijsbaan weer dicht want de zon is te fel, waardoor het ijs te hard smelt.

Het lijkt zonde van het werk voor de mannen die de hele nacht in de weer zijn geweest voor een laagje ijs, maar zo ervaren ze dat zelf niet. "Kijk eens hoe prachtig het erbij ligt", zegt voorzitter Wim van den Berg trots. "Daar heb ik wel een slapeloze nacht voor over."

Ze begonnen al om 20.30 uur met het opspuiten van het ijs, maar om 02.00 uur was het eindelijk zo koud dat er echt ijs ontstond. Toch was het ijs in De Lier om 7.30 uur dinsdagochtend nog zacht. "Het moet nog uitharden", legt de voorzitter uit.

Om dinsdagochtend 9.00 uur konden de eerste mensen het ijs op. Eric Stolze, lid van de ijsclub, was de eerste die een rondje kon schaatsen op de buitenbaan. "Buiten schaatsen is zo heerlijk. Neus in de wind en gaan."

Opmerkelijk is het aantal vrouwen die gelijk op de schaatsen springen. Van Den Berg: "Tja, ik denk dat de mannen moeten werken, maar het is prachtig om te zien hoe die vrouwen hun slagen maken op de baan."

Er is een vrouw die wel heel veel over heeft voor haar passie. Ze heeft bijna alle botten in haar lijf al eens gebroken en haar arts zei dat ze nooit meer zou kunnen schaatsen, maar dat wil ze niet accepteren. Ze heeft bij een ijzersmit een speciaal 'ijsmobiel' laten maken. Zelf noemt ze het een rollator zonder wielen en daarmee zwiert ze de baan over.

"De eerste drie dagen is het ijs hier in De Lier bestemd voor leden", vertelt de woordvoerder van de ijsclub. "Lid worden kost vijf euro per persoon en tien euro per gezin. En dan kun je het hele jaar schaatsen."

Voorlopig zit buiten schaatsen er niet meer in, want komende dagen komt de temperatuur ruim boven nul uit.

Categorieen:
De Lier Algemeen