Archief

Eigendomskwestie Monstersche Sluis beëindigd

De eigendomskwestie van de Monstersche Sluis in Maassluis lijkt ten einde. De stichting die de sluis weer wil openen, krijgt het bouwwerk in handen. De gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland zijn dat met de Stichting Monstersche Sluis overeen gekomen.

De voorzitter van de stichting, Bert de Reuver, is maar wat blij met het besluit. "Dit is een doorbraak." Zijn stichting krijgt een 'bruidsschat' mee voor restauratie en onderhoud die volgens hem in de tonnen loopt. Maar hoeveel het precies gaat worden, is nog niet bekend. Daar wordt nog over onderhandeld.

Ook dragen de twee overheidslagen bij aan de projectgroep die onder leiding van professor Jan Stuip een en ander voor de toekomst van de oude sluis verder gaat uitwerken. Als alles goed gaat, kan er begin 2017 worden gestart met de restauratie.

De datum van overdacht is nog niet bekend. Eerst moeten de gemeenteraad en het waterschapsbestuur daar nog over stemmen. De Reuver verwacht dat de overdracht plaats kan vinden in maart of april volgend jaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen