Archief
Fred van Ende

Fred van Ende

Wat gebeurt er met de vijf bestaande gemeentehuizen van Westland?

De bouw van de twee nieuwe gemeentehuizen in Naaldwijk gaat in een flink tempo door, maar wat gebeurt er nu met de oude gemeentehuizen, zoals die in Monster, De Lier en Wateringen? De WOS zocht het uit.

De Lier

De afbraak van het gemeentehuis in De Lier is inmiddels begonnen. Het gebouw wordt tot de grond toe gesloopt. Uiteindelijk verrijzen er huizen aan de Hoofdstraat, die inmiddels allemaal al zijn verkocht.

's-Gravenzande

Het gemeentehuis in 's-Gravenzande wordt herontwikkeld, waarbij de voorgevel aan de Langestraat behouden blijft. Drie partijen mogen hun ideeën de komende tijd verder uitwerken.

Wateringen

Het gemeentehuis in Wateringen staat nog steeds te koop. Geïnteresseerden hadden tot begin deze maand de tijd zich bij de gemeente te melden, maar dat is niet gebeurd.

Monster

Voor het gemeentehuis van Monster is nog geen concreet plan gepresenteerd. De gemeente wil daarover in gesprek met de omwonenden.



Naaldwijk

Het huidige gemeentekantoor in Naaldwijk gaat hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk tegen de vlakte. Er zijn al ideeën geopperd voor bijvoorbeeld een park of parkeerruimte voor het centrum.