Archief

Drie Uitblinkers in het zonnetje

De gemeente Westland heeft ter gelegenheid van de Internationale dag van de rechten van het kind op 20 november 2016 drie Uitblinkers uitgereikt, de jaarlijkse gemeentelijke waarderingsprijs voor jonge vrijwilligers en mantelzorgers.

De jury, onder leiding van wethouder De Goeij, maakte een selectie uit 13 aanmeldingen en selecteerde drie vrijwilligers/mantelzorgers voor een tv-portret, dat van 18 tot 21 november op WOS TV zal worden uitgezonden. De wethouder heeft de winnaars bezocht en de prijs uitgereikt.

De Feesttent bestaat uit vijf jongeren tussen 20 en 25 jaar die jongeren met een beperking in dezelfde leeftijdscategorie regelmatig mee 'op stap' nemen. Tijdens deze stapavonden ontstaat ook een contact tussen de verschillende jongeren en dat wordt gewaardeerd door de doelgroep én hun ouders.

De 19-jarige Edwin Cornel uit Naaldwijk, leerling van de Herman Broereschool, krijgt de Uitblinker voor zijn inzet voor de medemens. Naast de mantelzorgtaken binnen het gezin, vindt hij ook nog tijd en zin om de buurvrouw te helpen. Ook op school verricht Edwin allerlei hand-en-spandiensten.



De 18-jarige Joey Bax uit 's-Gravenzande is een zeer betrokken vrijwilliger bij gymnastiekvereniging OKK. Naast het geven van training aan 2 jongensgroepen heeft hij ook de mascotte van OKK, genaamd OKKI, tot leven gebracht. En hij zit zelf ook regelmatig 'in het OKKI-pak'. Ook organiseert hij activiteiten buiten de turntraining om.