Zaalhandbal heren: DIOS koploper; Westlandia wint overtuigend

Westlandia en DIOS wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. Voor Westlandia betekende het dat de ploeg de middenmoot blijft volgen. DIOS is nu alleen koploper.

DIOS is voor één dag alleen koploper. De ploeg uit Midden-Delfland won zelf de uitwedstrijd tegen Achilles en zag later dat Olympia'89 thuis verloor van BFC (24-25). Morgenmiddag kan Nieuwegein aan kop langszij komen indien het wint van de reserves van Quintus. In de strijd om de tweede periode gaat DIOS aan de leiding met acht punten uit vier wedstrijden.

In sporthal Matenpark speelde DIOS een geode eerste helft mede door een goede dekking. AHV Achilles kon niet vaak door de dekking heen komen. Aan de andere kant was DIOS goed op schot. De ruststand was 17-9 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze speelde DIOS minder geconcentreerd, maar kwam daardoor niet in problemen. Aanvallend miste DIOS nog enkele kansen. De eindstand was 25-17 in het voordeel van DIOS.

Na twee verliespartijen op rij heeft WPK/Westlandia een belangrijke overwinning behaald en heeft hierdoor tegenstander White Demons/Tachos bijgehaald op de ranglijst. De Naaldwijkse ploeg was vanaf de eerste minuut geconcentreerd en was vastberaden om de overwinning binnen te halen. Aanvallend nam Terry Zuijderwijk zijn verantwoordelijk. Verdedigend was doelman Ivo Lockhorst belangrijk met een stoppercentage van ruim 48 procent. Verdedigend en aanvallend stond het goed bij Westlandia en daardoor kon het een 34-20 overwinning bijschrijven. De ruststand was 15-8 in het voordeel van de thuisploeg.