Archief

Zo moet de nieuwe Lidl in Maassluis worden

Supermarktketen Lidl heeft de verbouwingsplannen voor de vestiging in winkelcentrum Steendijkpolder in Maassluis bekend gemaakt. Het hele pand aan het Westeinde wordt gesloopt en er komt een flink groter pand voor in de plaats.

Het gaat om een uitbreiding van ruim 300 vierkante meter. Het pand wordt ook een stuk hoger en krijgt veel glas. Ook worden er in totaal 17 parkeerplaatsen aan het parkeerterrein toegevoegd. Voor de bouw van het nieuwe pand moeten er nog een paar nieuwe palen de grond in. Op zijn vroegst kan er, mits alle vergunningen rond zijn, eind 2017 gestart worden met de bouwwerkzaamheden.

Of er nog een tijdelijke vestiging van de supermarkt naast het winkelcentrum wordt geplaatst, is niet duidelijk. De supermarkt zou mogelijk ook tijdelijk gebruik kunnen maken van het oude Lidl-pand aan de Reigerstraat.

Zorgen

Vorige week nog lieten lokale ondernemers uit het winkelcentrum bij een commissievergadering van de gemeenteraad weten dat ze niet goed betrokken worden bij de plannen van de supermarkt. Ook bij omwonenden leven er zorgen. Zo zou de grotere supermarkt ook veel meer consumenten trekken, waardoor bewoners niet meer goed kunnen parkeren.

Categorieen:
Maassluis Economie