Archief
Alper uun via Flickr cc

Alper uun via Flickr cc

'Supermarkt laat ondernemers Steendijkpolder links liggen'

Er is onrust tussen de Vereniging van Eigenaren (VvE) van winkelcentrum Steendijkpolder en supermarktketen Lidl. De supermarkt overlegt niet met de VvE over de nieuwbouwplannen, terwijl dat volgens VvE-regels wel zou moeten, zo liet VvE-woordvoerder Kavai Liew dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering.

Lidl wil het pand vernieuwen en heeft daarbij grootse plannen. Zo komen er glazen puien en wordt het een stuk groter dan het nu is. Maar de VVE voelt zich nu buitengesloten, omdat er niet met de VVE over de plannen gesproken wordt. Volgens de ondernemers wordt daarmee niet de normale procedure gevolgd.



De voorzitter van de winkeliersvereniging, Claudia Wildenburg, stelt dat de ondernemers, hoewel de Lidl zich niet aan de VVE-afspraken houdt, liever geen rechtszaak willen gaan voeren tegen de supermarkt omdat dit veel tijd en geld kost, iets wat de ondernemers eigenlijk niet hebben.

Wethouder Keijzer heeft nu toegezegd dat hij in gesprek gaat met de supermarkt om Lidl te wijzen op de gevoelens van de ondernemers in het winkelcentrum. Hij meent wel dat het college van burgemeester en wethouders hierin eigenlijk geen partij is.

Op 7 november wordt voor omwonenden en de ondernemers een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Lidl is dinsdag en woensdag om een reactie gevraagd, maar heeft tot dusver niet gereageerd.

Categorieen:
Economie