Archief

Maya de Hoog blijft zelf actief aan Papedijk

Een eventuele overname van dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog aan de Papedijk in 's-Gravenzande door manege De Dijkgraaf is van de baan. De Hoog gaat zelfstandig door op het complex waar zij al 28 jaar gevestigd is.

In juni werd bekend, dat er door De Hoog een intentieovereenkomst tot verkoop was gesloten met De Dijkgraaf. Dit paardensportcentrum moet vertrekken van de locatie aan Plaats Langeveld in Monster, omdat het tijdelijke contract met de gemeente Westland vorig jaar niet kon worden verlengd.

De Dijkgraaf heeft veel moeite om een geschikte alternatieve locatie in de regio te vinden. Op een gegeven moment liet wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland zich ontvallen, dat - vooral in verband met de provinciale milieuregels - overname van een bestaand bedrijf de meest aangewezen optie zou zijn.

Provincie

De Dijkgraaf heeft overigens nog steeds oog op de belendende locatie aan de Papedijk, nu een groot stuk grasland. Volgens Edwin van der Graaf is zijn manege ook nog immer in overleg met de provinciale autoriteiten over de condities waaronder vestiging aan de Papedijk haalbaar is.