Archief

Wethouder De Goeij vindt duurder maken alcohol goed idee

Wethouder Marga de Goeij van Westland vindt het een goed idee om alcohol duurder te maken, zoals verschillende gezondheidsorganisaties adviseren. Dat zegt ze desgevraagd tegenover WOS Media: "Ik vind het goede aanbevelingen. Het op deze manier ontmoedigen heeft bij roken ook prima gewerkt."

Ze denkt wel dat veel mensen de maatregel als onprettig zullen ervaren. "Maar de problematiek is zo ernstig; we zien steeds meer jeugd op heel jonge leeftijd veel drinken. De risico's voor de gezondheid en persoonlijk leven, maar ook voor de samenleving zijn zo groot dat dit vraagt om stevige maatregelen. We willen immers allemaal het beste voor onze kinderen."

Verschillende gezondheidsorganisaties, zoals het Nederlands instituut voor alcoholbeleid STAP en verslavingskliniek Jellinek, hebben een manifest geschreven. Dat manifest is gericht aan staatssecretaris Martin van Rijn. De organisaties vinden de verhoging van de leeftijdsgrens voor het mogen kopen van alcohol van 16 naar 18 jaar niet genoeg. Westlandse slijterijen zien de maatregelen niet zo zitten en pleiten vooral voor een betere controle van de leeftijd aan de kassa.

Categorieen:
Westland Algemeen