Archief
Archief

Archief

'Burgemeester wilde slechts naam ambtenaar van website af'

De enige reden dat burgemeester Sjaak van der Tak van Westland met publicist John Navarro heeft gebeld, is om hem te vragen de naam van een ambtelijk medewerker van zijn website te halen. Dat stelt de burgemeester in beantwoording op vragen van Westland Verstandig.

Volgens Van der Tak is Navarro indringend verzocht te handelen in lijn met de landelijke journalistencode en de gedragscode van de gemeente Westland en de naam van de medewerker te verwijderen uit zijn blog. De vrijheid van meningsuiting is volgens de burgemeester niet in het geding geweest.

In september stelde Westland Verstandig dat Van der Tak met sancties gedreigd zou hebben tegen de 's-Gravenzandse Navarro. Deze had op zijn website een artikel gepubliceerd over de schorsing van griffier Nico Broekema. Navarro werd vooral door Van der Tak verweten dat de publicist geen contact heeft gehad met de bij naam genoemde ambtenaar, maar hem desondanks "op een denigrerende en verwerpelijke manier heeft weggezet."

Navarro zelf zegt in een nieuw artikel op zijn website: "Van der Tak heeft later een mailtje gestuurd waar hij zegt dat de zaken anders hadden moeten lopen en spijt heeft van zijn opmerkingen. Nobel, zo hoort het. Klaar. Voor mij is de kous af."