Archief

Plastisch chirurg niet langer welkom in Franciscus Vlietland

Een van de twee plastisch chirurgen die onder het dak van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam werkte, is niet langer meer welkom in het ziekenhuis. Gebleken is dat hij belasting ontdook. Dit heeft de raad van het bestuur van het ziekenhuis laten weten na onderzoek van SBS-programma Undercover in Nederland.

Wie bij het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam wat rimpeltjes weg wilde laten werken, kon kiezen voor een contante betaling zonder btw of pinnen met btw. Toen programmamaker Alberto Stegeman de arts confronteerde met zijn bevindingen, ontkende deze, hoewel mededelingen over betalingen tegen patiënten met de verborgen camera waren opgenomen.

Het ziekenhuis heeft het contract met de arts, die binnen het ziekenhuis een privékliniek runde, meteen ontbonden. Voor het fusieziekenhuis komt deze ontdekking extra ongelukkig na alle 'negatieve' berichtgeving in de afgelopen maanden over de verplaatsing van de geboortezorg en het sluiten van de spoedeisende hulp in de avonduren op de locatie in Schiedam.

Categorieen:
Algemeen