Zondagvoetbal: regioploegen winnen en stijgen op ranglijst

Alle drie regioploegen wonnen hun wedstrijd. Westlandia versloeg de hekkensluiter. VELO won en steeg op de ranglijst met stip. Den Hoorn won voor de vierde keer een thuiswedstrijd uit vier wedstrijden.

Derde divisie B

Westlandia is na een 4-2 overwinning op Achilles'29 gestegen naar een derde plaats op de ranglijst. De Naaldwijkse ploeg leidde bij rust met 2-0 en zag de hekkensluiter vlak na rust terugkomen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd verdubbelde Westlandia de score en ruim tien minuten later was de wedstrijd beslist (4-1). In de slotminuut scoorden de bezoekers wederom. Opvallend in deze wedstrijd was dat maar drie spelers tot score kwamen. Alle drie scoorden twee keer: Van Bochoven en Bajic bij Westlandia en Boogers bij Achilles.

Na een zwakke competitiestart lijkt bij VELO het lek boven. De Wateringers bleven voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen en haalde in deze wedstrijden elf punten op. VELO is geklommen van gedeeld hekkensluiter naar plaats vier op de ranglijst. Aan de Noordweg speelde VELO tegen DRL, dat één punt minder had. Na 90 minuten spelen kon VELO een 2-1 overwinning bijschrijven.

Den Hoorn is klaar voor de topper tegen Delft van aanstaande zondag. Beide ploegen treffen elkaar bij Den Hoorn. De thuisploeg heeft tot nu toe nog geen enkel puntverlies geleden in de vier thuiswedstrijden. Door het verlies van Delft tegen Foreholte is Den Hoorn de koploper tot op één punt genaderd. Bij winst op Delft neemt Den Hoorn volgende week de koppositie over. Meerburg had in Midden-Delfland niets in te brengen tegen de thuisploeg. Vlak voor rust werd het enige doelpunt van de middag gescoord en zodoende kon Den Hoorn weer drie punten aan het totaal toevoegen. Den Hoorn staat nu tweede.