Archieffoto Paul Vis 2

Zaalhandbal heren: winst teams van Quintus

In de eerste divisie hadden de reserves van Koornneef W&S/ Quintus na de nederlaag tegen DIOS een opkikker nodig om het ruime verlies te verwerken. Veel tijd had de ploeg niet om te herstellen, want de volgende topper stond al voor de deur. Beekse Fusie Club kwam op bezoek in de Eekhouthal. Na een enerverende wedstrijd werd de wedstrijd onbeslist afgesloten: 26-26.

In de eerste helft was BFC de bovenliggende partij. De bezoekers wisten al snel een kleine voorsprong te pakken en met nog zo'n zes minuten voor de pauze was het verschil zes punten (6-12). BFC leidde halverwege met 14-8. Na de pauze kantelde de wedstrijd en kwam Quintus langzaam dichterbij de opponent. Na ruim 42 minuten spelen was de stand 19-17 in het voordeel van BFC, maar Quintus haakte aan. Vijf minuten voor tijd was de stand gelijkgetrokken(23-23), waarna een spannend slot volgde. Beide ploegen moesten het doen met een puntendeling.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus blijft koploper in deze klasse. De Heulse ploeg had weinig moeite met het derde team van Hercules. Voor de derde keer op rij scoorde Quintus boven de 30 doelpunten en net als vorige week bleef de teller op 35 treffers staan. Na 60 minuten handballen kon Quintus een vrij eenvoudige 35-11 overwinning aan het totaal toevoegen.