Archief

Zaterdagvoetbal: VELO en KMD verliezen; MSV'71 haalt uit

De eerste periodetitel van de derde klasse B is niet in het bezit gekomen van een Westlandse ploeg. Koploper Die Haghe won van Schipluiden en dat was voldoende om de eerste prijs te winnen. De Wateringse ploegen gingen onderuit. De streekderby tussen MVV'27 en Naaldwijk speelden gelijk. MSV'71 haalde flink uit tegen DHC.



Derde klasse B


De eerste periodetitel is gewonnen door koploper Die Haghe. Op sportpark Ockenburg was de thuisploeg te sterk voor promovendus Schipluiden. Die Haghe won met 1-0 en heeft zelfs afstand kunnen nemen van de twee naaste concurrenten VELO en KMD. Beide Wateringse ploegen lieten drie punten liggen. Schipluiden leed de vierde nederlaag van het seizoen en is terug te vinden op plaats zeven.

KMD ging op bezoek bij het wisselvallig presterende Ariston'80. De Wateringse ploeg verloor na zes wedstrijden op rij zonder nederlaag. Ariston'80 won toch sensationeel met 2-1. Dorpsgenoot VELO moest de tweede nederlaag op rij incasseren. Houtwijk won met 3-1. VELO is inmiddels naar plaats vier gezakt op de ranglijst. KMD blijft tweede.

Verburch heeft de derde plaats overgenomen van VELO. Aan de Arckelweg won de thuisploeg vrij gemakkelijk van hekkensluiter SEV. Het was de eerste overwinning na twee puntendelingen op rij. Verburch won met 4-1 en is geklommen naar plaats drie.

Na een sensationeel scoreverloop in de slotfase moesten Loosduinen en Maasdijk uiteindelijk de punten delen. Maasdijk leek de overwinning te pakken. In de slotfase leidden de bezoekers met 3-1. In de slotminuten kwam Loosduinen knap terug tot een 3-3 eindstand. Twee van de drie treffers van Loosduinen kwamen uit een strafschop. Voor beide ploegen was dit de eerste puntendeling van het seizoen. Maasdijk en Loosduinen schieten in de stand niets op met dit resultaat. De ploegen staan respectievelijk twaalfde en elfde.

De streekderby tussen MVV'27 en Naaldwijk eindigde onbeslist. Op sportpark De Commandeur had de thuisploeg een goede start. Na een kwart wedstrijd leidde MVV'27 met 2-0. Naaldwijk kwam snel terug met een aansluitingstreffer en vlak voor rust was de stand gelijk getrokken. Dit betekende tevens de 2-2 eindstand. MVV'27 staat nu op plaats vijf. Naaldwijk is nu zesde op de ranglijst.

Vierde klasse D

MSV'71 zette de grootste seizoenscore neer in de competitie. Op eigen sportpark won MSV'71 met maar liefst 13-0 van DHC. MSV'71 blijft na de zesde wedstrijd zonder nederlaag op plaats vijf staan.

Quintus kon niet stunten bij DVO'32. In Vlaardingen was het wel een doelpuntrijke wedstrijd tussen beide ploegen. DVO'32 trok uiteindelijk met 4-3 aan het rechte eind. Quintus blijft op plaats zes ondanks de eerste nederlaag na vier wedstrijden zonder nederlaag.