Paul Vis Quintus

Zaalhandbal heren: DIOS wint weer, verlies Quintus en Westlandia

DIOS zette in Boekel de goede lijn voort en won voor de tweede keer op rij. Quintus kon niet stunten tegen een te sterk Hasselt. Westlandia scoorde wederom veel in een wedstrijd, maar kreeg teveel tegen en verloor dus.

Bene-League

Na het goede optreden tegen Callant Tongeren had Koornneef W&S/Quintus goede moed voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hubo Initia Hasselt. Na 60 minuten spelen kan geconcludeerd worden dat Hasselt gewoon een maatje te groot was voor de Heulse ploeg. . Quintus probeerde het wel, maar kon moeilijk door de dekking van de Belgische topploeg komen. Aanvallend was Hasselt een stuk slagvaardiger. De Belgische ploeg won dan ook terecht met 34-25.

De opening was veel belovend van Quintus zijde, maar al snel was te zien dat Hasselt geen cadeautjes wilde uitdelen. Na ruim zes minuten was de tussenstand 2-3, maar gaande weg de eerste helft werd het verschil langzaam groter. Na ruim een kwartier spelen stond een 9-5 voorsprong voor Hasselt op het scorebord. De marge werd met nog negen minuten te spelen in de eerste helft naar acht gebracht (5-13). De ruststand was 19-10 in het voordeel van de Belgische bezoekers in de Eekhouthal.

In de tweede helft kon Hasselt de marge overeind houden. Na 45 minuten spelen was de voorsprong 26-18. En uiteindelijk won Hasselt met 34-25. Het was voor de Belgische ploeg de zevende overwinning in deze editie van de Ben-League en blijft zodoende in het spoor van koploper OCI/Lions. Quintus blijft ook na speelronde tien puntloos. De Bene-League ligt twee weekenden stil. Quintus pakt op zondag 13 november de draad op in een uitwedstrijd tegen Fiqas/Aalsmeer.

DIOS moest schakelen na de winst in de topper en de streekderby tegen de reserves van Quintus. De nummer voorlaatst HABO'95 was in sporthal De Burcht in Boekel de tegenstander. Vanaf het eerste fluitsignaal zat de ploeg uit Midden-Delfland bovenop de tegenstander en liet zien dat het voor één ding kwam en dat waren de twee punten. DIOS speelde als team zeer goed en gaf de tegenstander weinig ruimte. Aan de cirkel speelde Ruud de Jong een sterke wedstrijd en werd met zes treffers ook nog topscorer van zijn team. Doordat de wedstrijd een goed scoreverloop had, kon iedere speler van DIOS zijn opwachting maken in het veld. De ruststand was 16-8 in het voordeel van de bezoekers in Boekel. DIOS vertrok met een 33-21 overwinning en blijft daardoor op twee punten staan van koploper Olympia'89.

Na vier wedstrijden is WPK/Westlandia terug te vinden op de laatste plaats van de ranglijst. De Naaldwijkse ploeg hoeft niet te vrezen, want de verschillen zijn klein in deze divisie. De huidige nummer vier heeft twee punten meer dan de Westlandse hekkensluiter. Westlandia moest in sporthal De Omganckde winst laten aan thuisploeg Heerle. De ruststand was 18-14 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft handbalde Westlandia zonder overtuiging, waarvan de thuisploeg van wist te profiteren en won met 37-28 en dat was meteen de eerste overwinning in eigen sporthal. Voor Westlandia was het de derde nederlaag van het prille seizoen.