Archief

Van der Tak reageert direct op 'asbestmail' uit Wateringen

Burgemeester Van der Tak van Westland heeft snel gereageerd op een e-mail die door de Wateringse burger Bart Noordermeer naar bestuurders en leden van de provinciale staten van Zuid-Holland is gestuurd. Volgens Van der Tak heeft Noordermeer, voorzitter van het comité 'Brand Wateringen', verkeerde conclusies getrokken.

Noordermeer kwam dinsdag in de mail aan de provinciale bestuurders op de proppen met een 'bezorgde uitspraak' van een onafhankelijk bureau over de situatie nadat in april 2015 de wijk asbestveilig was verklaard. Volgens Van der Tak sloeg de bedoelde uitspraak echter niet op de gehele wijk.

Alleen Ambachtsweg

De burgemeester schrijft: "Met dit bericht corrigeer ik het beeld dat u schetst, met als doel dat niet opnieuw onnodig onrust ontstaat. Het bericht van 9 juni 2015, dat u aanhaalt, heeft betrekking op enkele woningen aan de Ambachtsweg die gesaneerd werden in opdracht van de veroorzaker van de brand (eigenaar loods). Uit de eindcontrole die Search in de hele wijk heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente, bleek medio april 2015 dat de sanering van deze woningen nog niet was afgerond. Dit is ook per brief gecommuniceerd met de bewoners."

Volgens Van der Tak heeft de gemeente de situatie van begin af aan correct ingeschat en dienovereenkomstig gehandeld. "Daarnaast heeft GGD Haaglanden bij herhaling aangegeven dat het gezondheidsrisico verwaarloosbaar was. Een en ander is ook bevestigd in het rapport van het COT", voegt de burgemeester er nog aan toe.

'Deur staat open'

Van der Tak stelt aan het einde van zijn reactie aan Noordermeer: "Wij zijn het op punten oneens en de kans is groot dat daar geen verandering in komt. Ik heb aan u en nadien aan de gemeenteraad verteld wat de gemeente anders had kunnen doen. Ook heb ik bij herhaling gezegd dat mijn deur open staat voor bewoners met oprechte zorgen. Dat is nog steeds zo."