Archief

Huisartsenpost tijdelijk in Vlaardingen

Maassluizers die in de eerste dagen van november 's avonds of 's nachts naar de huisartsenpost moeten, dienen daarvoor niet naar het ziekenhuis in Schiedam, maar naar een locatie in Vlaardingen te gaan. Dit is het effect van een protestactie van de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord tegen de voorlopige sluiting van de SEH van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Schiedam.

Met de drie dagen durende actie geven de huisartsen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis uiting aan hun al langer heersende onvrede over de continuïteit van zorg in de regio, die volgens hen ernstig in het geding is.

"Eerder dit jaar kondigde het ziekenhuis aan dat de afdelingen verloskunde en klinische kindergeneeskunde naar de locatie in Rotterdam gaan. Nu is zonder overleg besloten tot de (tijdelijke) sluiting van de SEH in Schiedam", aldus de Huisartsenpost. "Wij zijn het zat dat de patiënt de dupe is van het wanbeleid van het ziekenhuisbestuur, terwijl we zelf als belangrijke zorgpartners van het ziekenhuis nooit zijn gekend in de totstandkoming van deze ingrijpende besluiten."

Over de actie zelf

Belangrijk uitgangspunt bij de acties is, dat de patiëntenzorg te allen tijde gewaarborgd blijft. Van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 november verplaatst de dienstverlening van Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord in de avond en nacht (van 17.00 tot 8.00 uur) tijdelijk naar een locatie buiten het Vlietlandziekenhuis, en wel in Vlaardingen. Zoals gebruikelijk, dienen patiënten eerst telefonisch contact op te nemen met de huisartsenpost voor een afspraak.

Als patiënten vervolgens op consult moeten komen, dan krijgen zij telefonisch door op welk adres in Vlaardingen zij moeten zijn. Zonder afspraak naar de huisartsenpost komen, is dus niet zinvol, daar er geen arts op de huisartsenpost aanwezig is. De Huisartsenpost blijft telefonisch bereikbaar op het gebruikelijke nummer: 010-2493939.

Categorieen:
Maassluis Algemeen