Archief
Impressie

Impressie

Rotterdams college vindt Hoekse metrotunnel te duur

De metrolijn van Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand krijgt bij de Strandweg zeer waarschijnlijk toch een gelijkvloerse kruising. Dat heeft het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders besloten. De kosten voor ondertunneling van de nieuwe metrolijn zouden te hoog worden, zo vindt het dagelijks bestuur.

Het protest van de omwonenden heeft dus niets uitgehaald. Die wilden dat de Hoekse Lijn ondertunneld zou worden rond de drukke Strandweg, zodat er geen enorme files of ongelukken kunnen ontstaan. De kosten voor het ondertunnelen bedragen zo'n 19 miljoen euro. De gelijkvloerse variant is vele malen goedkoper.

Vrijdag gaat wethouder Pex Langenberg met omwonenden in gesprek over de beslissing. De gebiedscommissie zegt in elk geval bij monde van VVD'er Arjen van der Lugt teleurgesteld te zijn: "Het is een groot bedrag, maar het is ook iets dat je voor honderd jaar aanlegt, waarmee de veiligheid verbetert en waar je bewoners blij mee maakt."

De Rotterdamse VVD-fractie heeft inmiddels een voorstel ingediend tijdens de Algemene Beschouwingen. Op 2 november bespreekt de raadscommissie of er alsnog geld gevonden kan worden voor de ondertunneling van de metro en op 10 november neemt de gemeenteraad een besluit over de financiering.