Archief
PR FloraHolland

PR FloraHolland

'Ontslagronde FloraHolland heeft gevolgen voor Naaldwijk'

Royal FloraHolland zet volgend jaar 100 man op straat. Dat meldt vakbond CNV Vakmensen. Ook in Naaldwijk verdwijnen er banen, verwacht een woordvoerder van de vakbond. FloraHolland heeft verder vestigingen in Rijnsburg, Aalsmeer en Eelde.

De banen verdwijnen bij stafafdelingen, de ICT en commerciƫle functies. De bloemenveiling hoopt dat er banen via natuurlijk proces verloren gaan, maar er zullen ook gedwongen ontslagen vallen. De afgelopen jaren zijn er al 600 mensen ontslagen.

"Gezien het meerjarenplan (na deze reorganisatie is voor 2018 ook al een volgende reorganisatie aangekondigd bij de afdeling logistiek) verwachten wij gevolgen voor alle vestigingen", zegt CNV-woordvoerder Kees de Vos tegen WOS Media. "Als vakbond houden wij de vinger aan de pols. Het huidige sociaal plan loopt nog tot september 2017".

Bij FloraHolland werken nu nog ongeveer drieduizend mensen, weet Omroep West. Het bedrijf noemt de reorganisatie nodig 'vanwege nieuwe ontwikkelingen waarop de coƶperatie wil en moet inspelen'. "De internationale sierteeltmarkt is sterk aan het veranderen en om een gezonde positie te behouden is het onder meer nodig om in kosten te besparen", laat het bedrijf weten.

Categorieen:
Naaldwijk Economie