Archief

Vlaardingers redden verdrinkende Maassluizer

Een 29-jarige inwoner van Maassluis heeft vrijwel zeker zijn leven te danken aan twee alerte inwoners van Vlaardingen. Zij hebben hem donderdagochtend uit een sloot gered, waarin hij na een epileptische aanval beland was, zo meldt politie Vlaardingen.

De twee mannen, collega's van elkaar, reden deze ochtend in alle vroegte over de Spoorsingel in Vlaardingen naar hun werk. Zij zagen in eerste instantie een fiets in het gras liggen. Toen zij vervolgens iets beter keken, zagen zij dat er in een naastgelegen sloot een lichaam dreef, met het gezicht onder water.



Redders worden nog in het zonnetje gezet

Het duo twijfelde geen moment, aldus de politie. Eén van hen belde direct 1-1-2 en de ander ging de sloot in om de man uit het water te halen. Nadat direct eerste hulp was verleend, kwam de ademhaling van het slachtoffer weer op gang. Later werd geconcludeerd, dat de 29-jarige Maassluizer hoogstwaarschijnlijk een epileptische aanval had gekregen en als gevolg daarvan in de sloot terecht was gekomen.



"Beide helden zijn inmiddels uitgenodigd om op een later tijdstip in het zonnetje te worden gezet op het politiebureau", aldus de Vlaardingse politie.

Categorieen:
Maassluis 112