Archief

Rumoer om gemeentelijk 'partijpolitiek bericht'

Een gemeentelijk persbericht na het bezoek van een VVD-kamerlid aan Westland is heel slecht gevallen bij met name de raadsfracties van GBW en Westland Verstandig. Deze partijen vinden dat er sprake is van een partijpolitieke activiteit.

Het persbericht was voor GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer aanleiding om hierover een rondvraag te stellen tijdens de raadscommissievergadering van woensdagavond. "Het bevreemdt ons, dat op uitnodiging van de wethouder een kamerlid langs komt en vervolgens alleen VVD-raadsleden blijkbaar op de hoogte zijn van dat werkbezoek. Wij vinden dit niet kunnen. Ook andere raadsleden hadden de mogelijkheid moeten hebben om bij het bezoek aan te sluiten", stelde Keizer.

Vermenging

Westland Verstandig verzocht woensdag het college om intrekking van het persbericht, dat overigens inmiddels ook met een foto op de gemeentepagina's in Groot-Westland is verschenen. Vervolgens heeft deze fractie er donderdag schriftelijke vragen over ingediend bij het college van B en W. "Hier worden partijbelangen vermengd met gemeentebelangen. Immers bij ieder bezoek in Westland zal er wel een zeker Westlands tintje aan gegeven kunnen worden", aldus fractievoorzitter Peter Duijsens.

Wethouder Ouwendijk verdedigde het persbericht onder verwijzing naar het beleid om Westland onder de aandacht te brengen van landelijke politici. "Wellicht is de bewoording daarin wat ongelukkig gekozen", zei hij.

Categorieen:
Westland Politiek