Archief

Rijk Zwaan: komende vijf jaar 60 procent meer personeel

Rijk Zwaan, het zaadteeltconcern met hoofdzetel in De Lier, verwacht in de komende vijf jaar circa 1.500 nieuwe medewerkers aan te nemen, van wie ongeveer 500 in ons land. Dat betekent een personeelstoename van rond de 60 procent, want momenteel telt de onderneming 2.500 medewerkers in dertig landen.

In het boekjaar 2015/2016 heeft Rijk Zwaan een netto omzet behaald van 388 miljoen euro, 14 procent meer dan vorig boekjaar. De groei vond plaats in nagenoeg alle gewassen en bijna alle landen waarin het bedrijf actief is. Het bedrijfsresultaat bedroeg 85 miljoen euro en de nettowinst kwam uit op 72 miljoen euro. De personeelsbezetting werd in het afgelopen jaar uitgebreid met 129 nieuwe medewerkers (uitgedrukt in voltijdsbanen), van wie 58 in Nederland.



Investeringen

Rijk Zwaan verwacht dat de vraag naar hoogwaardige groentezaden blijft toenemen, mede door de wereldwijde bevolkingstoename. Om hier op in te spelen en haar marktpositie verder te versterken blijft Rijk Zwaan de komende vijf jaar fors investeren, met een totaalbedrag 250 miljoen euro. Daarvan zal circa 150 miljoen in Nederland worden uitgegeven.

Op 17 oktober werd de eerste paal geslagen van het nieuwe Seed Quality Center in De Lier.

Categorieen:
De Lier Economie