Archief
Archieffoto Danny Ploegaert

Archieffoto Danny Ploegaert

Westlandia: 'Geen brandbrief ondertekend'

In tegenstelling tot berichtgeving in de landelijke media, heeft voetbalvereniging Westlandia geen brandbrief aan het adres van de KNVB ondertekend. Dat stelt Westlandia-voorzitter Stefan Kester. De club werd, naast andere grote amateurverenigingen, genoemd als bezwaarmaker tegen nieuwe plannen van de KNVB om meer jeugdafdelingen op kleine velden te laten spelen.

"Wij zijn juist voorstander van de nieuwe maatregelen en trainen al op die manier bij de club", aldus Kester. "Het voordeel van de nieuwe maatregelen is dat kinderen die minder goed kunnen voetballen veel meer aan de bal komen. Bij wedstrijden op grotere velden zie je dat er drie of vier spelers van een jeugdteam aan de bal zijn en de rest bij wijze van spreke naar de vogeltjes staat te kijken".

Wel heeft Westlandia bezwaar tegen de manier van communiceren van de KNVB richting de verenigingen. "Dat hebben we afgelopen zomer al kenbaar gemaakt richting afgevaardigden van de voetbalbond", licht Kester toe.

Naast Westlandia werden door De Telegraaf ook clubs als DHC, Quick Boys en OJC Rosmalen genoemd als bezwaarmakers. Laatstgenoemde vereniging heeft eveneens ontkend de brandbrief ondertekend te hebben.

Categorieen:
Sport