Archief

Beveiligers Westlandse Cross mishandelden bezoeker

Een 48-jarige bezoeker van de Westlandse Cross in juni is door 5 à 10 beveiligers ernstig mishandeld. Dat melden meerdere getuigen aan de politie. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt meer getuigen van de mishandeling.

De mishandelde bezoeker zou vlak voor het incident zelf ook een trap hebben uitgedeeld aan een beveiliger. Dat gebeurde op het VIP-dek van het festivalterrein. Als de man en zijn vriendin vervolgens een taxi naar huis willen nemen, komt een groep beveiligers aanrennen om 'verhaal te halen'.

De 48-jarige man wordt over het festivalterrein gesleurd en achter geblindeerde hekken krijgt hij rake klappen. Hij loopt gekneusde ribben op, een gaatje in zijn trommelvlies en een zere kaak. Als de politie arriveert, nemen de beveiligers de benen.

De politie heeft meerdere signalen gekregen van bezoekers over buitensporig handelen van beveiligers op het festivalterrein. Mensen die zoiets hebben meegemaakt, kunnen contact opnemen met de politie. De mishandelingen kregen dinsdagavond ruim aandacht in opsporingsprogramma Team West.

Categorieen:
Westland 112