Archief

Inbraken in Maassluis West zorgen voor flinke schade

Er is weer heel wat werk voor glasmakers in de omgeving van Maassluis West. In de nacht van zaterdag op zondag werden drie ondernemers en voetbalvereniging MSV 71 de dupe van inbrekers die ruiten in hebben gegooid. Vooral bij winkelcentrum Steendijkpolder is de schade fors.

Zo zijn er ruiten bij kapsalon Mon Cherie en de Kleermaker Maassluis ingegooid. Vorige week werd er ook al een ruit ingegooid bij het Chinese restaurant daar. Het is niet de eerste keer dit jaar dat het winkelcentrum getroffen wordt door inbraak en de daar bijbehorende schade.

Jarenlang was het vrij rustig in het winkelcentrum aan het Westeinde. Ondernemers hadden zelf geld bij elkaar gelegd om het centrum op te knappen. In 2011 werd het vernieuwde centrum heropent. Ook de komst van supermarkt Lidl, die het gat heeft opgevuld dat supermarkt Super de Boer achterliet, deed het winkelcentrum goed. Overlast van hangjeugd en inbraken namen zienderogen af.

Keurmerk

Er werden zelfs keurmerken uitgedeeld voor het werken aan veiligheid in het centrum. In juli 2015 kreeg het centrum in het westen van de stad nog een derde Veiligheidsster uit handen van toenmalig burgemeester Koos Karssen. De eerste ster werd in 2010 uitgereikt.

Maar ook bij de winkel van glaszetter en schilder Marien van Eijmeren aan de Reigerstraat was er dit weekend 's nachts glasgerinkel. De daders hebben daar de ruit vernield met een straatsteen. Gelukkig voor de ondernemer is er 'slechts' wat wisselgeld meegenomen.



Politie


De woordvoerder van Winkelcentrum Steendijkpolder, Claudia Wildenburg, heeft aangegeven dat er contact is gezocht de de politie en dat er korte lijntjes zijn met de gemeente. Ook worden alle voorwerpen in het winkelcentum die mogelijk kunnen dienen als hulp bij inbraak vastgezet of weggehaald. Over de daders is niets bekend.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" mozallowfullscreen="" src="https://player.vimeo.com/video/188661595" webkitallowfullscreen=""></iframe>

Categorieen:
Maassluis 112