Archief
Google Streetview bij transformatorstation Wateringse Veld

Google Streetview bij transformatorstation Wateringse Veld

Geen transformatorstation in Midden-Delfland of Westland

De gemeenten Westland en Midden-Delfland hoeven niet bang te zijn voor de komst van een transformatorstation in de regio. Minister Kamp van Economische Zaken heeft de Maasvlakte-Noord aangewezen als locatie waar de stroom van het project 'Net op zee' naartoe moet. Andere mogelijke locaties waren de Harnaschpolder in Den Hoorn en een glastuinbouwlocatie langs de N211 in Wateringen.

Met dit besluit zijn de adviezen van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Den Haag, Westland, Midden-Delfland en Rotterdam overgenomen. De gemeente Midden-Delfland was tegen de komst van een transformatorstation in het oostelijke gedeelte van de Harnaschpolder. De gemeente Westland maakte het Rijk al duidelijk dat er bezwaar gemaakt zal worden tegen een station in glastuinbouwgebied.

'Net op zee' houdt in dat op zee opgewekte windenergie verbonden wordt met het landelijk hoogspanningsnet. Het project bestaat uit het realiseren van een of twee platforms op zee met elk twee onderzeese elektriciteitskabels naar de kust en een nieuw te realiseren transformatorstation. Met de keuze van Kamp is aanlanding bij Kijkduin van de baan.