Archief

'Geen draagvlak voor centrumplan Den Hoorn'

"Er is geen draagvlak voor." Dat stelt Wally Keyzer, initiatiefneemster van actiegroep 'Wijzijnhetzatnu', doelend op het centrumplan voor Den Hoorn. Zowel ondernemers als inwoners zouden niet blij zijn met de plannen voor de dorpskern.

"Het originele plan had een meer open structuur", aldus Keyzer. "Daarin was rekening gehouden met voldoende parkeerplaatsen, inpandig laden en lossen en een betere verkeersafhandeling. Daarnaast vinden wij dat de supermarkt beter aan de rand van het dorp geplaatst kan worden dan in het centrum".



Tot 28 oktober kunnen inwoners en ondernemers hun zienswijze indienen tegen het bestemmingsplan.

Reactie politiek

In een open brief aan de actiegroep heeft de PvdA Midden-Delfland eerder al laten weten de initiatiefnemers van de groep "slechte verliezers" te vinden, aangezien de keuze voor het huidige centrumplan twee jaar geleden al is gemaakt. Wel geven zowel de PvdA als de OGP aan de vertraging zat te zijn.

Oorzaak vertraging

In 2013 schreef de gemeente een prijsvraag uit over de herontwikkeling van Den Hoorn. Het plan van Waaijer Projectrealisatie, waarbij er een tweede (Jumbo) supermarkt moest komen naast de al bestaande Plus, werd uitgekozen als beste. Dit plan leverde echter problemen op, omdat een deel van het plan de erfdienstbaarheden van Plus doorkruist. Plus- en grondeigenaar Van Leeuwen startte daarom rechtszaken, die de ontwikkeling van het plan Jumbo/Waaijer tot de dag van vandaag tegenhouden.