foto Sjoerd de Vos

Zaalhandbal: Tongeren is net te sterk voor Quintus

De negende speelronde van de Bene-League leverde voor Koornneef W&S/Quintus wederom geen punten op, maar wel mooie woorden en lof over het vertoonde spel. De Heulse hekkensluiter liet de nummer drie van de ranglijst Callant Tongeren flink zweten om de punten mee naar België mee te nemen.

Na 60 enerverende minuten handbal ging Tongeren met een 29-25 overwinning op zak de bus in, maar wat hadden de Belgen het moeilijk tegen Quintus, dat steeds meer groeit naar het benodigde niveau in de Bene-League.

Quintus speelde een zeer goede eerste helft en kwam fel uit de startblokken en leidde met 4-1 na vijf minuten spelen. Deze voorsprong bleef lange tijd staan, sterker nog, Quintus wist de marge zelfs te vergroten. Een verrassing leek in de maak na ruim 20 minuten spelen. In de Eekhouthal leidde Quintus met zeven treffers (13-6). Tongeren liet het gat niet groter worden en begon aan een inhaalrace. Vlak voor het rustsignaal was de marge nog maar één punt en ging Quintus met een 15-14 voorsprong de rust in.

Na de pauze ging Tongeren door op de ingeslagen weg en kon Quintus lang aanhaken. Het was een echte wedstrijd waarin beide ploegen een goed resultaat wilden behalen. Tongeren kwam na 18-18 voor het eerst op voorsprong. Dit was na ruim 40 minuten spelen. Pas in het laatste kwartier wist Tongeren het beslissende gaatje te slaan. Met nog tien minuten te spelen stonden de Belgen met 25-21 voor. Dit verschil was te groot voor Quintus om nog goed te maken in de resterende tien minuten. Tongeren wist deze marge over de eindstreep te halen en ging met een 29-25 overwinning terug naar België.

Volgende week komt de nummer twee van de ranglijst op bezoek in Kwintsheul. Hubo Initia Hasselt probeert deze positie te verdedigen.