Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Naaldwijkse Haïtimuur afgebroken

De Haïtimuur in het centrum van Naaldwijk is afgebroken. Het muurtje op de hoek Verdilaan met Molenstraat werd begin 2010 gebouwd, na een verwoestende aardbeving in Haïti. Het dodental liep op naar 230.000 en ruim 1,5 miljoen Haïtianen raakten dakloos, omgerekend een zesde van de bevolking.

Door stenen te verkopen aan bedrijven werd geld ingezameld voor de wederopbouw van het land. De muur zou er eigenlijk een jaar blijven staan, maar door het uitblijven van concrete bouwplannen duurde dat langer.

Opknapbeurt

In april waren er nog plannen om de muur op te knappen. De vrijwilligers van de Haïti-muur wilden meewerken aan een renovatiebeurt. Stichting Westland Support Other Foundations, die het idee om de muur te bouw bedacht, wilde geld steken in de muur. Eind september werd een stuk van de muur afgebroken door vandalen. Snel werd besloten om de muur af te breken. Ondertussen is Haïti begin oktober opnieuw getroffen door een ramp. De orkaan Matthew raasde over het land. Daarbij kwamen 842 mensen om het leven.