Archief

Opheffing Oranjevereniging Juliana lijkt onafwendbaar

Het bestuur van Oranjevereniging Juliana in Schipluiden ziet zich genoodzaakt de 106 jaar oude vereniging op te heffen. Op dinsdag 1 november wordt er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden, waarbij leden de allerlaatste kans krijgen zich aan te melden als bestuurslid.

"Wij zijn al ruim anderhalf jaar bezig om opvolging te vinden", aldus voorzitter Henk van Dienst. "Op de laatste algemene ledenvergadering kwam echter niemand af. Aan het consumeren ligt het niet, maar het organiseren is kennelijk lastiger."



Het bestuur telt nu nog twee leden, de voorzitter en de penningmeester, terwijl het volgens de statuten uit drie mensen moet bestaan. Door de onderbezetting in het bestuur was het de afgelopen Koningsdag niet mogelijk om activiteiten te organiseren in Schipluiden.

Mocht er geen opvolging komen en de vereniging opgeheven worden, dan worden de gelden die vrijkomen aan de gemeente Midden-Delfland geschonken om andere initiatieven te ondersteunen met betrekking tot het organiseren van activiteiten.