Archief
Dennis van Schie archieffoto 1

Dennis van Schie archieffoto 1

Vijf nieuwe duurzame energieprojecten op komst in Westland

In de gemeente Westland worden in de komende drie tot vier jaar in totaal vijf nieuwe duurzame energieprojecten verwacht. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA door het Westlandse college van burgemeester en wethouders. De vragen gingen onder meer over de Coalitie HOT, die de verduurzaming van de glastuinbouw als een van de speerpunten heeft.

Ook wordt er door de ondernemingen Westland Infra en HVC gekeken naar een mogelijkheid om een investeringsmaatschappij op te richten voor aardwarmteprojecten. Daarbij kan dan gebruik worden gemaakt van de uitkomsten van studies die zijn gedaan naar de geologische- en warmtevraag door de gemeente Westland. Zo kan er toch nog een beetje vanuit de gemeente worden gestuurd. Het CDA vroeg zich namelijk af of de gemeente de regierol heeft bij het plannen van de locaties voor aardwarmteboringen.

Verder wordt er bij de komende begrotingsbehandeling voorgesteld om gelden beschikbaar te stellen voor een duurzaamheidsfonds. De gelden kunnen dan worden gebruikt als garantie of investering in energieprojecten. Zo kunnen de financiële belemmeringen zoveel mogelijk worden weggenomen. Verder wordt nog deze maand bekend wat de haalbaarheid is van een hoofdtransportleiding met restwarmte vanuit de Rotterdamse haven.

Categorieen:
Westland Politiek